Gratis cadeautje bij bestellingen vanaf €150,-
Fabels over zelf bruiners

Fabels over zelf bruiners

ALLE FABELTJES OP EEN RIJ
GEEFT JE HUID EEN ORANJE KLEUR
Gelukkig niet! Mits je tanningproducten van MARC INBANE gebruikt. In de Natural Tanning Spray is bewust geen caroteen verwerkt. Dit is het stofje dat bij veel tanningsprays voor een oranje kleur zorgt. Bij ons hoef je dus niet bang te zijn dat je erbij loopt als een oranje wortel!

 

MAAKT JE HAREN ORANJE

De producten hebben geen effect op je haren (hoofd, wenkbrauwen, wimpers of baard). Toch kan het wel eens lijken of je haren iets verkleuren. Dit komt doordat de haren kort voor je tanningsessie geblondeerd zijn, er treedt een reactie op met de peroxide die gebruik wordt in je haarverf. Zorg daarom minimaal voor één wasbeurt tussen je verfbeurt en tannen. 

 

ZORGT VOOR PIGMENTVLEKKEN OP JE HUID

Tanningproducten zorgen niet voor pigmentvlekken. Wél kan het zijn dat je bestaande pigmentvlekken door het gebruik van de zelfbruiner iets donkerder worden. Dit is uiteraard maar van tijdelijke aard. Tip om dit tegen te gaan: smeer de pigmentvlekjes voor het tannen in met een crème, zodat ze zijn afgeschermd voor het tanningproduct. Lichtere pigmentvlekjes verdwijnen niet door een zelfbruiner maar vallen vaak minder op door de mooie glow. 

 

MAAKT DE HUID SNELLER OUD

Er doen verhalen de ronde dat de huid door zelfbruiners meer vrije radicalen zou aanmaken en zo wordt gelinkt aan huidveroudering. Door de stof dihydroxyaceton (DHA) in zelfbruiners kan de huid inderdaad korte tijd meer vrije radicalen aanmaken. Dit effect kun je gelukkig goed opvangen door de zelfbruiner 24 uur voor het zonnen te gebruiken en wanneer je gaat zonnen een SPF te gebruiken die rijk is aan anti-oxidanten. Deze beschermen je huid tegen vrije radicalen en is sowieso een must voordat je gaat zonnen ook als je geen zelfbruiner hebt gebruikt. De producten van COOLA zitten vol met anti-oxidanten en zijn hier dus uitermate geschikt voor. Tip: gebruik je tanningproducten nooit te lang achter elkaar. Wanneer je je gewenste resultaat hebt bereikt, gun je je huid een paar dagen rust. 

 

GAAT NIET SAMEN MET DE ZON

Fabel! Je kunt prima in de zon met een zelfbruiner want een tanningproduct heeft namelijk alleen effect op de bovenste huidlaag, op je dode huidcellen. Dit is ook de reden waarom je teint na een paar dagen weer verdwenen is; je dode huidcellen zijn afgevallen, inclusief teint. Een zelfbruiner heeft dus geen invloed op je pigment, terwijl de natuurlijke zon dit wel heeft. Daarom kun je een zelfbruiner en de zon prima combineren. Zorg wel altijd voor een goede zonnefactor als je in de zon gaat want een zelfbruiner beschermt je niet tegen UV-straling. 


WebwinkelKeur

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en slaan ook data op voor advertentie personalisatie. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »