VACATION MODE ON! THE SKINZ BOUTIQUE GAAT ER EVENTJES TUSSENUIT.

Bestellingen geplaatst tussen 26 juni en 7 juli worden 8 juli verzonden.

Gratis cadeautje bij bestellingen vanaf €150,-
Retinol is niet voor iedereen

Retinol is niet voor iedereen

Retinol: je hoort erover in reclames en het belooft veel goeds voor je huid. Dat klopt ook, maar wel als je het goed gebruikt én als het voor jouw huid geschikt is. Tijd om je meer te vertellen over de do’s en dont’s van retinol!

 

WAT DOET RETINOL?

Retinol stimuleert de vernieuwing van de huidcellen, waardoor de huid er gladder en gelijkmatiger uit gaat zien. Om retinol te kunnen verdragen is het belangrijk dat de huid er eerst rustig aan kan wennen. De huid doet dit door zogenaamde retinoïde receptoren op te bouwen. Deze 'ontvangers' zijn eiwitten die van nature aanwezig zijn in de huid en helpen om retinol zijn werk te laten doen. De huid bouwt deze retinoïde receptoren op door middel van gecontroleerde blootstelling. Daarom is het dus zo belangrijk om bij de start van het gebruik van retinol geleidelijk op te bouwen, je wilt je huid immers niet overbelasten.

 

HOE GEBRUIK JE RETINOL?

De retinol serums en crèmes van DermaQuest en Cosmedix zijn geconcentreerd en daarom is het belangrijk om je te houden aan het advies van je huidspecialist. Je huid kan er enkele weken over doen voordat ze aan retinol gewend is. Ook al bouw je het gebruik rustig op, je kunt tussendoor last krijgen van bijvoorbeeld roodheid, schilfertjes, kleine bultjes of gevoeligheid. Schrik hier niet van, dit is een normale reactie op retinol en betekent dat je eventjes een stapje terug doet. Gebruik het product met retinol dan wat minder frequent, maar blijf het wel consequent gebruiken. Je huid heeft nu eenmaal tijd nodig om te wennen voordat je de positieve effecten van retinol gaat waarnemen.

 

 

OPBOUWSCHEMA VOOR RETINOL

Voor een optimaal resultaat en om je huid goed te laten wennen, kun je het volgende schema aanhouden voor het gebruik van retinol:

  • Week 1 & 2 - 1 maal per week ‘s avonds
  • Week 3 & 4 - 2 maal per week ‘s avonds
  • Week 5 & 6 - Om de avond

Zodra je merkt dat je huid de retinol goed kan verdragen mag je het iedere avond gebruiken. Let op, gebruik je het al langere tijd en ontstaat er een irritatie? Dan sla je het gebruik weer één of enkele nachtjes over.

 

Dan heb ik nog een paar aanvullende tips voor het gebruik van retinol:

  • Gebruik je retinol serum of crème altijd in de avond. Retinol zelf is namelijk gevoelig voor uv-straling en maakt je huid daar extra gevoelig voor.
  • Gebruik overdag altijd een crème met een SPF om je huid te beschermen. 
  • Gebruik van hoge concentraties fruitzuren in je huidverzorgingsritueel kunnen in combinatie met retinol te veel van het goede zijn, overleg daarom altijd met je huidspecialist over het gebruik van deze combinatie. Stop het gebruik van retinol voor tenminste 7 dagen voor een professionele peeling bij je huidspecialist.
  • Gebruik geen retinol tijdens zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft.

 

HOE SNEL ZIE JE RESULTAAT VAN RETINOL?

Nu lijkt retinol wel bijna een wondermiddel, maar zoals bij alles zul je moeten doorzetten om resultaat te behalen. Voor een optimale verandering van je huid is het advies om rustig aan op te bouwen en het daarna minimaal 6 maanden dagelijks te gebruiken. Daarna onderhoud je het behaalde resultaat en gebruik je retinol iedere dag of om de dag.

Define Cosmedix SKINZ

 

WAT ALS RETINOL NIET WERKT?

Soms... Soms blijft het gewenste effect uit en kan een huid helemaal niet wennen aan retinol. Zelfs een lage concentratie, een trage afgifte of een combinatie met werkstoffen die ervoor zorgen dat je huid niet geïrriteerd raakt zorgen niet voor het gewenste resultaat. De huid blijft zelfs na maanden doorzetten droog, schilferig, geïrriteerd en ontstekingen die je eerst niet had blijven maar komen. Dit kan dan te wijten zijn aan een slechte opname door de huid. Er spreekt een ervaringsdeskundige hier! Dus ondanks het gebruik van een optimaal plan is het so far nog niet gelukt om retinol in te zetten en hier de voordelen van te ervaren. Dat kan en dan kun je met je huidspecialist overleggen welke producten wel bijdragen aan een stralende, gezonde huid. Bakuchiol is hiervan een voorbeeld, het plantaardige alternatief voor retinol. Hiermee ervaar je wel de voordelen maar niet de nadelen van retinol.

 

Wil je meer weten over retinol en welke vorm geschikt is voor jouw huid? Stuur me gerust een berichtje!
WebwinkelKeur

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en slaan ook data op voor advertentie personalisatie. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »