Gratis cadeautje bij bestellingen vanaf €150,-
Welke ingrediënten in huidverzorging gaan zorgen voor écht resultaat?

Welke ingrediënten in huidverzorging gaan zorgen voor écht resultaat?

Een voorliefde voor mooie cosmetica met actieve werkstoffen voor optimaal resultaat.

 

Bij The Skinz Boutique staat de gezondheid van de huid voorop en daarom kiezen we voor producten die boordevol werkzame ingrediënten zitten. Deze werkstoffen en de concentraties hiervan zijn zo ontzettend belangrijk omdat zij het namelijk het verschil gaan maken waarom jij wel of geen resultaat gaat behalen met je huid.

 

Achterop een verpakking staat een zogenoemde INCI lijst (International Nomenclature Cosmetic Ingrediënt, oftewel Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten). In deze lijst staan de ingrediënten genoemd die in het product zitten, vermeld in volgorde van concentratie. Dus hoe meer van werkstof A in het product zit, hoe hoger in de lijst. Werkstoffen met een percentage lager dan 1% staan dus op het einde van de lijst en mogen in willekeurige volgorde staan.

 

INCI lijst huidverzorging producten

 

Het herkennen van deze ingrediënten zou een stuk makkelijker zijn als het beestje gewoon bij z’n naam werd genoemd. Vitamine A of C, hyaluronzuur of melkzuur zou je meteen herkennen wanneer ze op deze manier vermeld zouden worden, maar dat is helaas niet zo. De INCI lijst bestaat namelijk uit uniforme benamingen zodat ze internationaal te herkennen zijn.

 

Om je op weg te helpen heb ik een opsomming gemaakt van de vijf mooiste en effectiefste ingrediënten voor een gezonde huid, wat ze voor je huid betekenen en hoe je ze kunt herkennen op de verpakking tussen al die abracadabra-namen.

 

RETINOL

Wanneer er over retinol gesproken wordt dan heb je het over vitamine A. Er zijn nog veel meer vormen die onder de noemer vitamine A vallen en ze hebben allemaal hun specifieke eigenschappen. Van vitamine A-zuur (tretinoïne) is aangetoond dat ze huidverjongend werkt. 

 

Enkele voordelen:

➤ stimuleert de aanmaak van collageen waardoor minder en minder diepe rimpels

➤ verbetert de elasticiteit

➤ verstevigt de huid

➤ vermindert pigmentatie

➤ vermindert onzuiverheden

➤ vermindert UV-schade

➤ verbetert de huidstructuur

 

De bekendste vorm van vitamine A die in cosmetics wordt gebruikt vind je dus terug onder de naam retinol. Andere vormen zoals je ze op de achterkant van de verpakking terug vindt zijn: retinyl palmitate, retinyl propionate of retinaldyhyde. Dit zijn de wat mildere vormen die ook ingezet worden bij een gevoelige huid.

 

 

HYALURONZUUR

Heb je last van een vochtarme huid? Ga op zoek naar producten die hyaluronzuur bevatten. Waar je bij het zien van ‘zuur’ misschien aan een peeling denkt, heeft dit ingrediënt niks te maken met het peelen van de huid maar alles met het binden van vocht. In de huid is het een fantastische vochtbinder waardoor het de huid als het ware opvult.

 

Hyaluronzuur is ook van nature in ons lichaam aanwezig en wellicht heb je ook wel eens gehoord dat het een basis is voor fillers die in de huid geïnjecteerd worden voor volume.

Je hebt hoog moleculair en laag moleculair hyaluronzuur en dit heeft alles te maken met de moleculaire grootte van het stofje en in welke laag van de huid het zorgt voor de vochtbinding. 

 

Op de verpakking vind je hyaluronzuur terug als onder andere: hyaluronic acid, sodium hyaluronate, hydrolyzed hyaluronic acid, sodium hyaluronate crosspolymer.

 

VITAMINE C

Deze werkstof mag zeker niet ontbreken in je huidverzorgingsroutine. Door de vele voordelen die deze vitamine biedt wordt ze ingezet om je huid te verstevigen, te verhelderen en te beschermen. Voor een effectieve werking is het belangrijk dat het in de juiste concentratie aanwezig is in het product en omdat vitamine C zeer onstabiel is, is een licht- en luchtdichte verpakking een vereiste. Wanneer vitamine C in aanraking komt met licht of lucht oxideert het, wat betekent dat het z’n werking verliest. 

 

De bekendste en meest actieve, maar ook meest instabiele vorm, is L-Ascorbic Acid. Daarom wordt vaak een stabielere vorm gebruikt die je terug vindt onder deze benamingen: magnesium ascorbyl phosphate , sodium ascorbyl phosphate, ascorbyl glucoside, ascorbyl methylsilanol pectinate en aminopropyl ascorbyl phosphate.

 

VITAMINE E

Werkt als een krachtige anti-oxidant om je huid te beschermen tegen vrije radicalen, UV-straling en het versterkt de huidbarrière. Ook werkt het als conserveringsmiddel in cosmetica zodat je product langer houdbaar blijft. Net als vitamine C is vitamine E gevoelig voor zuurstof en licht, waardoor het belangrijk is dat het in een luchtdichte verpakking zit.

 

Voor het herkennen van vitamine E kijk je op de INCI-lijst uit naar: tocopherol, alpha-tocopherol en tocopheryl acetate.

 

NIACINAMIDE (VITAMINE B3)

Naast Retinol en vitamine C is Niacinamide mijn favoriet vanwege de enorme veelzijdigheid.

Het werkt ontstekingsremmend en talgregulerend, vermindert pigmentvlekken en is ook nog eens een krachtige antioxidant. Het is ook een super werkstof voor het versterken van je huidbarrière, de beschermlaag van je huid. 

 

Voor de verandering: je kunt Niacinamide in de INCI lijst terugvinden onder de naam… Niacinamide!

 

Oké, ik zei de vijf mooiste, en er zijn nog meer geweldige ingrediënten dan deze vijf waar ik zeker op terug ga komen, maar ik moet hier nog één ingrediënt zeker vermelden:

 

PEPTIDES

Een persoonlijke voorkeur, ik ben gek op peptides. Naast retinol zijn peptides ook enorm populair in de strijd tegen de huidveroudering. Ze ‘communiceren’ in de huid waardoor bepaalde functies worden getriggerd. Behalve hun geweldige voordelen tegen de huidveroudering zijn er ook peptides die de huid kalmeren, op gevoeligheid werken of verbeterend werken op pigmentatie. Dit gebeurt echter niet van vandaag op morgen, consequent gebruik is belangrijk maar dat geldt voor alle werkstoffen.

 

In tegenstelling tot niacinamide zijn er vele benamingen die je terug zult vinden in de ingrediëntenlijst. Peptides zijn namelijk ketens van aminozuren en deze komen voor in verschillende combinaties met dus verschillende benamingen. Vaak kun je ze herkennen omdat er achter de ingewikkelde benaming nog ‘peptide’ wordt vermeld: Arginine/Lysine polypeptide, Palmitoyl Tripeptide-5, Palmitoyl Oligopeptide, Acetyl tetrapeptide-5, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Olgipeptide-34 en Oligopeptide 51.

 

Hoewel ik een enorme fan ben van het gebruik van producten met peptides wil ik je behoeden. Een claim zoals botox in een flesje is natuurlijk too good to be true en raad ik aan om met een hele grote korrel zout te nemen. Misleidende reclame.

We vertellen je graag tijdens een intake welke werkstoffen voor jouw huid geschikt zijn bij House of Skinz

 


WebwinkelKeur

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en slaan ook data op voor advertentie personalisatie. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »