Gratis cadeautje bij bestellingen vanaf €150,-
Hoe krijg ik een stralende huid met een gezonde glow?

Hoe krijg ik een stralende huid met een gezonde glow?

 

 

Wie wil er geen stralende huid? Volgens mij is het woord glow een van de meest populaire termen in de cosmetica-wereld. Iedereen wil die stralende huid. Daarom wordt er veel tijd en geld geïnvesteerd in make-up producten. Hoewel het voor velen een doel is om die mooie glow te bereiken, wordt er naar mijn inziens teveel nadruk gelegd op camoufleren, wegwerken en verdoezelen. 

 

Zou het niet fijn zijn om je huid in een zo goed mogelijke conditie te brengen en op deze manier je huid te laten stralen? In plaats van het dicht plamuren en camoufleren van je flaws en je glow te halen uit een potje glitter? Don’t get me wrong. Ik hou van mooie make-up met alles erop en eraan, maar op een mooi canvas gaan al die toeters en bellen zoveel mooier zijn.

 

Lees verder om te ontdekken hoe je een stralende huid kunt krijgen die je altijd al wilde hebben!

 

 

CONSISTENCY IS KEY

 

Om een ​​gezonde en stralende huid te krijgen en te behouden, zul je er moeite en tijd in moeten steken. Op de eerste plaats is een dagelijkse huidverzorgingsroutine met de juiste werkstoffen belangrijk. Dit ritueel bestaat uit het dagelijks reinigen van de huid, het gebruik van een serum & crème en niet te vergeten een SPF. Every. Single. Day.

 

Wanneer jij werk maakt van je huid kun je een stralende en gezonde huid verwachten. Daarvoor is de combinatie met het volgende punt wel heel erg belangrijk.

 

 

GEZONDE LEEFSTIJL

 

Het is zo’n bekend verhaal maar vaak wordt deze stap in de wind geslagen. Of je nu wilt afvallen, werken aan je gezondheid of aan een mooie huid, je lifestyle is zo ontzettend belangrijk. Neem het van me aan, je leefwijze gaat zich aftekenen op je huid. En nu denk je misschien, daar heb ik geen last van. Dat kan nu inderdaad nog het geval zijn maar op de lange termijn ga je dit ook aan jouw huid merken en zien.

 

Een gezonde levensstijl betekent onder andere:

 

  • Gezonde voeding (voldoende eiwitten, gezonde vetten, groenten en fruit en laat vooral de suikers links liggen) eventueel aangevuld met supplementen.

 

  • Regelmatig bewegen in de buitenlucht / sporten

 

  • Voldoende slapen en ontspanning

 

  • Reduceren van je stressgehalte

 

  • Voldoende water drinken

 

 

Leefstijl huidverzorging

 

HYDRATATIE, HYDRATATIE, HYDRATATIE

 

Je huid goed gehydrateerd houden is de sleutel tot het krijgen van een stralende huid. Kijk vooral naar producten met ingrediënten als hyaluronzuur, glycerine en collageen. Je zou het misschien niet direct verwachten maar ook de laatste is een kei in het vast houden van vocht in de huid. De werkstoffen die ik noem zitten ook van nature in je huid en zijn onder andere verantwoordelijk voor het vasthouden en/of tegengaan van verdamping van vocht, waardoor je huid goed gehydrateerd blijft.

 

Dit is echt dé basis van een mooie huid. Is je vochtbalans niet in orde, start dan vooral niet met andere hardcore producten, deze zullen alleen maar een averechts effect hebben op je huid.

 

Kijk dus uit naar serums, toners of gezichtsoliën met deze werkstoffen om het hydratatieniveau van je huid te verhogen.

 

 

 

Vitamine C

 

VITAMINE C

 

Vitamine C is een must in je huidverzorgingsroutine. Deze antioxidant beschermt je huid tegen schade door vrije radicalen, terwijl de productie van collageen in de huid wordt gestimuleerd. Het staat ook bekend om zijn verhelderende eigenschappen, wat betekent dat het een positief effect heeft op het verminderen van hyperpigmentatie. Gebruik een paar druppels van een vitamine C serum in de ochtend na je reiniger en breng hierna je dagverzorging aan. Met SPF, maar dat wist je natuurlijk al.

 

 

 

Active Exfoliant QMS Medicosmetics

 

EXFOLIATIE

 

Een doffe, matte uitstraling van je huid kan een teken zijn dat je huid toe is aan een peeling. Door de dode huidcellen aan de oppervlakte van de huid te verwijderen, komt een frisse en stralende huid tevoorschijn. Het verwijderen van dode huidcellen zorgt er ook voor dat je huidverzorgingsproducten weer beter worden opgenomen. Wanneer je last hebt van een onzuivere huid zorgt een peeling ervoor dat talg beter kan afvloeien en je poriën minder kans krijgen om verstopt te raken.

 

Er zijn verschillende manieren om je huid te exfoliëren. Ik ben voorstander van producten met een bepaald percentage fruitzuur of een combinatie van fruitzuren. Glycolzuur, melkzuur, salicylzuur en amandelzuur zijn voorbeelden van fruitzuren met specifieke eigenschappen om je huid te verbeteren.

Het hoeft overigens niet altijd met een fruitzuur, onderschat vooral ook enzymatische peeling niet. Peelings op basis van enzymen zijn ook geweldig om je huid weer te laten stralen en ideaal om in te zetten wanneer je huid gevoeliger is.

 

MASKERS

 

Gezichtsmaskers zijn een geweldige manier om je huid een snelle boost te geven! Ze kunnen je helpen om een stralende huid te behouden maar zijn dus ook super effectief om je die onmiddellijke glow te geven voor die speciale date of als voorbereiding op een feestje. Als we weer mogen ☺︎

 

Ik heb een voorliefde voor sheetmaskers. Behalve dat ze super handig zijn (travel tip!) zorgen ze er ook voor dat de werkstoffen maar één kant op gaan, je huid in. Een voorbeeld van een heerlijk en super effectief sheetmasker is het Microbiome sheet mask van Cosmedix. Doordrenkt met werkstoffen die er op gericht zijn de vochtbalans in je huid te herstellen in combinatie met Alpha-Glucan Oligosaccharide. Dit is een krachtig prebiotica dat helpt de huidbarrière te beschermen en/of te herstellen. Glow gegarandeerd! 

 

Microbiome sheet masker cosmedix

 

 

 

Zie je door de bomen het bos niet meer? Ik inspireer en motiveer je graag bij het opbouwen van een routine die voor jouw huid het meest geschikt is. Laat een berichtje achter via het contactformulier, dan zorg ik ervoor dat jij alle tools krijgt aangereikt voor een stralende huid. We vertellen je graag tijdens een intake welke werkstoffen voor jouw huid geschikt zijn bij House of Skinz

♡ Pascalle

 


WebwinkelKeur

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren en slaan ook data op voor advertentie personalisatie. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »